carport monteren

De verschillende stappen om een carport te monterenVergunning


Voor u van wal steekt, kunt u best eerst informeren naar de stedenbouwkundige voorschriften. Voor een carport of terrasoverkapping van meer dan 30 vierkante meter hebt u steeds een stedenbouwkundige vergunning nodig. Vanaf september 2009 is er voor kleinere constructies enkel nog een meldingsplicht bij de gemeente. Voor meer informatie over de bouwvergunning, kunt u terecht bij onze medewerkers. Lees er meer over bij onze nieuwsberichten!

Afmetingen


De standaardafmeting van een carport voor één auto bedraagt 3 op 6 meter. Een overkapping voor twee auto's moet minimum 6 op 6 meter zijn.

Voorbereiding van het terrein


Het ideale scenario voor het plaatsen van een carport is natuurlijk een vlak terrein. Als het terrein niet vlak is, dan zullen er eerst grondwerken moeten gebeuren. Zorg er dus steeds voor dat de ondergrond mooi effen is.

Als je een betonvloer giet, dan is de minimum vereiste dikte 12 centimeter. Achteraf is betegeling van de vloer mogelijk. Uiteraard is een verharde ondergrond (eventueel met een laag kiezel) ook mogelijk.

Sitemap

Carports & overkappingen opendeurdagen 18/03/2019

Opendeurweekend Kortingsactie Carports Terrasoverkappingen Nipacostorme

Carports & overkappingen opendeurdagen 13/03/2019

Op verschillende plaatsen in Vlaanderen zetten onze verdelers van carports en overkappingen hun deuren open!